Citrininis keksas su aguonomis

Skanus, purus, su maloniu citrusų poskoniu... Ko daugiau reikia puikiam keksui? O gi nieko!

Reikės:

115 g sviesto,

1 stikl. cukraus,

4 kiaušinių,

2 stikl. miltų,

1/3 stikl. aguonų,

2 citrinų žievelės,

1 apelsino žievelės,

po 1/4 stikl. citinos ir apelsinų sulčių,

1 a.š. kepimo miltelių,

1/2 a.š. sodos,

1/2 a.š. druskos,

1 a.š. vanilinio cukraus.

Glaistui reikės:

2 v.š. citrinos sulčių,

1/2 stikl. cukraus pudros.

Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri. Po vieną įmušti visus kiaušinius. Suberti nutarkuotas žieveles, supilti sultis. Išplakti iki vientisos masės. Miltus, aguonas, kepimo miltelius, sodą ir druską sumaišyti kitame dubenyje. Abi mases sujungti.

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti keksą 40 - 50 min. Per tą laiką pasiruošti glaistą: citrinos sultis sumaišyti su cukraus pudra. Tirštumą reguliuoti pridedant cukraus pudros. Atvėsusį keksą, aplieti glaistu.

Skanaus.

IMG 1233