Meduoliukai

  • Spausdinti

Esu išbandžiusi keletą meduolinių tešlų, bet ši man labiausiai patinka. Visada juos kepu iki švenčių likus maždaug trims savaitėms ir laikau sandarioje talpoje. Dekoruoju likus kelioms dienoms iki numatomo dovanojimo - valgymo.

PC230011

Reikės:
150g medaus,
110g sviesto,
100g cukraus,
375g miltų,
1/2 a.š. kepimo miltelių,
1 kiaušinio,
1 a.š. prieskonių meduoliams ( galima naudoti ir atskirai imbierą, cinamoną ).
Medų, cukrų ir sviestą pakaitinu iki vientisos masės. Miltus sumaišau su prieskoniais, kepimo milteliais. Abi mases sujungiu ir įmušu kiaušinį. Viską suminkau iki gražios, kvapnios masės. Kočioju dar šiltą tešlą ir formelių pagalba spaudžiu meduoliukus. Kepu orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių 8-10min.
 Glaistui naudoju vienos citrinos sultis ir apie 200g cukraus pudros. Maišau iki tirštos, vienalytės masės. Pudros gali reikėti ir daugiau, priklausomai nuo citrinos sultingumo ir dydžio.

Skanaus.

PC240017