Braškių ir bananų tortas su maskarponės kremu

Šis tortas buvo garbingai suvalgytas per mano gimimo dieną. Gaminau jį ne pirmą kartą, todėl žinojau kokio skonio laukti ir, kad tikrai pasiseks.

DSCF3983

Biskvitui reikės ( dariau du tokius ):

6 kiaušinių,

130g cukraus,

100g miltų,

50g krakmolo.

Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų. Po truputį suberti cukrų, trynius. Krakmolą su miltasi sumaišyti ir persijoti į išplaktus kiaušinius. Atsargiai išmaišyti. Supilti į standartinę orkaitės skardą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Iškepusį biskvitą šiek tiek atvėsinti ir nupjovus nelygius kraštus, padalinti lygiomis juostomis. Iš vieno biksvito gavosi 4 juostos po 7 cm.

Kremui reikės:

500g maskarponės,

250g kondensuoto pieno,

200g sviesto,

citrinos,

vanilinio cukraus,

bananų,

braškių.

Kambario temperatūros sviestą išplakti su kondensuotu pienu. Po šaukštą plakant sudėti maskarponę. Įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti pusės citrinos sultis. Įberti vanilinio cukraus.

Ant biskvito juostos tepti kremo ir išdėlioti griežinėliais pjaustytas braškes bei bananus, tai darant ant skirtingų juostų.

DSCF3959

Tuomet imti suteptą juostą ir ją susukti. Pastatyti ant pagrindo ar lėkštės, kurioje bus tiekiamas tortas. Taip palaipsniui pridedenat kitą juostą suformuoti visą tortą. Torto viršų apdėti banano griežinėliais, taip išlyginant nelygumus.

Dėti nakčiai į šaldytuvą. Puošti pasirinktu būdu. Aš puošiau pastilažu ir cukrinėmis gėlėmis.

Skanaus.

DSCF3987

 

Šaltinis www.skanusgyvenimas.com