Tetos Danutės obuolių ir sausainių tortas

  • Spausdinti

Šio torto skonį prisimenu dar iš vaikystės. Niekur kitur jo nesu valgiusi tik pas savo tetą Danutę. Šį obuolių ir sausainių tortą galima pavadinti tinginio antros kartos pusbroliu.

DSCF4027

Reikės:

9 saldesnių obuolių,

200g sviesto,

2,5 pokelių sausainių ( Gaidelis, Selga ),

1 stiklinės obuolių sulčių,

pusės stiklinės cukraus,

30g želatinos,

razinų, riešutų.

Želatiną užpilti obuolių sultimis ir palikti išbrinkti. Obuolius nulupti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Dalimi sausainių iškloti pasirinkto indo dugną, o likusius sulaužyti. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukrumi.  Sviestą sumaišyti su sausainiais ir tarkuotais obuoliais. Pridėti razinų, riešutų. Supilti ištirpintą želatiną ir viską gerai permaišyti. Visą masę sudėti ant išklotų sausainių, gerai paspausti ir  įdėti bent keletui valandų į šaldytuvą.

Skanaus.