Tetos Danutės obuolių ir sausainių tortas
- Informacija
- Kategorija: Tortai
- Paskelbta: Pirmadienis, 2015 birželio 01 07:38
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2476
Šio torto skonį prisimenu dar iš vaikystės. Niekur kitur jo nesu valgiusi tik pas savo tetą Danutę. Šį obuolių ir sausainių tortą galima pavadinti tinginio antros kartos pusbroliu.
Reikės:
9 saldesnių obuolių,
200g sviesto,
2,5 pokelių sausainių ( Gaidelis, Selga ),
1 stiklinės obuolių sulčių,
pusės stiklinės cukraus,
30g želatinos,
razinų, riešutų.
Želatiną užpilti obuolių sultimis ir palikti išbrinkti. Obuolius nulupti ir sutarkuoti per burokinę tarką. Dalimi sausainių iškloti pasirinkto indo dugną, o likusius sulaužyti. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukrumi. Sviestą sumaišyti su sausainiais ir tarkuotais obuoliais. Pridėti razinų, riešutų. Supilti ištirpintą želatiną ir viską gerai permaišyti. Visą masę sudėti ant išklotų sausainių, gerai paspausti ir įdėti bent keletui valandų į šaldytuvą.
Skanaus.