Plikytos tešlos tortas

Šis tortas ypatingai lengvos tekstūros, saldus, gaivus. Valgytojai sakė, kad tai lyg braškės su pienu - ideali pora.

DSCF4035

Biskvitams reikės:

4 kiaušinių,

250g miltu,

250g vandens,

100g sviesto,

žiupsnelio druskos ir cukraus.

Vandenį pagardinti druska ir cukrumi. Sudėti sviestą ir kaitinti kol sviestas ištirps ir mišinys užvirs. Tuomet suberti miltus ir maišyti, kol masė atlips nuo puodo sienelių ir sudarys rutulį. Šiek tiek praaušinti ir po vieną įmaišyti kiaušinius. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Į kepimo skardą tiesti kepimo popierių, ant jo nubrėžti pasirinkto dydžio apskritimą, ant jo tolygiai bus dedama tešla. Mano biskvitų skersmuo buvo 24cm. Tešlą padalinti į keturias lygias dalis: bus keturi plikytos tešlos biskvitai. Kepti apie 25-30min. Atvėsinti.

Kremui reikės:

500g maskarponės,

200ml riebios grietinėlės,

cukraus pudros pagal skonį ( ja reguliuosite kremo saldumą ),

500g braškių.

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Palaipsniui plakant sudėti maskarponę. Braškes supjaustyti į keturias dalis. Ant plikytos tešlos lakšto dėti kremo ir užbarstyti braškėmis. Uždengti kitu lakštu ir kartoti kol sudėsite visus tešlos lakštus. Viršų aptepti kremu ir pastatyti nakčiai į šaldytuvą. Puošti, žinoma, braškėmis.

Skanaus.

IMAG0087