Aguoninis tortas su maskarpone

Mano mama užsiprašė, kad iškepčiau tortą jos gimtadieniui ir tepasakė, kad būtų skanus. Labai konkretu! Tad teko paieškoti kažko naujo, todėl biskvitas iš vieno torto, kremas iš kito.

IMG 7104

Biskvitui reikės:

5 kiaušinių,

180 g cukraus,

5 v.š. karšto vandens,

250 g aguonų,

200 g miltų,

1 a.š. kepimo miltelių,

žiupsnelio druskos.

Kremui reikės:

500 g maskarponės,

500 g plakamosios grietinėlės,

5 v.š. cukraus pudros,

0,5 citrinos žievelės,

1 citrinos sulčių,

400 g šaldytų vyšnių.

Kiaušinius, cukrų, druską ir vandenį plakti mikseriu apie 8 minutes. Įmaišyti aguonas. Suberti miltus kartu su kepimo milteliais. Tešlą padalinti į dvi kepimo formas ir kepti 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. Atvėsinti ir perpjauti per pusę, gaunasi keturi lakštai.

Šaldytas vyšnias pakaitinti, jeigu jos rūgščios, galima įberti šaukštą cukraus. Skysčio perteklių nupilti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Sudėti nutarkuotą žievelę, supilti sultis. Pamažu įmaišyti maskarponę.

Sluoksniuoti biskvitus su kremu, ant jo užberiant vyšnių. Biskvitą sulaistyti cukraus sirupu, galima ir mėgstamomis sultimis. Pastatyti nakčiai į šaldytuvą. Papuošti ir gardžiuotis.

Skanaus.

30546454 1982275928510378 786060289 o