Tortas su apelsininiu ir maskarponės kremais

  • Spausdinti

Kažkaip pastaruoju metu vis dažniau kepu ir surinkinėju tortus nei kokius užkandžius, nors pastaruosius lyg ir mėgau gaminti labiau. Pradėjus daugiau kepti tortus, natūraliai iškyla vis daugiau klausimų, norisi išbandyti įvairesnius receptus. Dažnai sumaišau kelių tortų receptus ir rezultatas nenuvilia.

74812795 722563991573794 2507788926907842560 n

Šį tortą kepiau vyro gimtadieniui ir išbandžiau naują dengimo kremą - šokoladinį varškės ganašą.

Biskvitą kepu pagal šį savo receptą http://www.karamelinedruska.lt/desertai/tortai/202-velykinis-tortas-lizdas. Tik šį kartą naudojau dvi 20cm formas ir masę dalinau  ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 35 min. Tuomet perpjoviau ir gavosi 5 biskvitai, nes vienoje formoje buvo šiek tiek daugiau tešlos. Bet galima daryti ir 4 biskvitus.

Apelsininiam kremui reikės:

5 apelsinų sulčių - 400 ml,

1 citrinos,

400 g cukraus,

4 kiaušinių,

1 apelsino žievelės,

120 g minkšto sviesto,

2 v.š. krakmolo.

Viską, išskyrus sviestą kaitinti ant vidutinės ugnies kol sutirštės nuolat maišant. Sutirštėjus, nukelti nuo ugnies ir įmaišyti minkštą sviestą, palikti vėsiai per naktį, kad kremas sutirštėtų.

Maskarponės kremui reikės:

500 g maskarponės,

500 ml plakamosios grietinėlės,

3 v.š. cukraus pudros,

mėgstamos želė gabalėlių - aš naudojau vyšninę, kad spalviškai būtų įvairiau.

Grietinėlę gerai išplakti ir suberti cukraus pudrą. Tuomet įplakti maskarponę, bet neilgai, kad tik susimaišytų kremas. 

Torto surinkimas. Į kepimo formą guldyti pirmą biskvitą ir jį sulaistyti pasaldintu vandeniu. Dėti maskarponės kremo ir želė gabaliukus, užpilti apelsininio kremo ant viršaus. Taip kartoti kol visi biskvitai bus sunaudoti ( gali būti 4 arba 5 ). Dėti nakčiai į šaldytuvą. Puošti Jūsų pasirinktu kremu.

Aš išbandžiau varškinį šokoladinį ganašą, kurio receptą radau grupėje "Pradedančios konditerės" facebook'e.

Jam reikės:

140 g šokolado,

140 g minkšto sviesto,

120 g varškės,

20 g sutirštinto saldinto pieno,

Pusę šokolado ištirpinti ir tuomet įmaišyti likusį iki vientisos masės. Atvėsinti ir sudėti minkštą sviestą ir plakti apie 5 min kol masė pašviesės. 

Varškę su sutirštintu pienu sublenderiuoti ir reikėtų dar pertrinti per sietelį, ko aš nepadariau, todėl matėsi keletas varškės grūdelių. Šokolado ir varškės mases sujungti, dar šiek tiek plakti. 

Šiam tortui dariau dvigubą porciją ganašo.

Puošti tortą kremu pagal fantaziją.

Skanaus.

74282097 455773141738168 1719633668990828544 n

74913815 1184418855079315 2426494155296342016 n