Prancūziškas putėsių tortas
- Informacija
- Kategorija: Tortai
- Paskelbta: Ketvirtadienis, 2025 gegužės 22 10:16
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 236
Vis nedrįsdavau pagaminti Prancūzišką putėsių tortą, nes atrodė, kad nesugebėsiu, nesustings ir t.t Bet šių metų Velykoms pamėginau mažus Prancūziškus pyragėlius ir... jie pavyko!!! Todėl savo gimimo dienai gaminau jau visą tortą.
Pirmiausia reikalinga tinkama silikoninė forma, nes iš kitokios nebus įmanoma išimti šaldyto torto.
Biskvitui reikės:
1 kiaušinio,
40 g cukraus,
30 g migdolų miltų,
15 g miltų,
3 g kepimo miltelių,
10 g aliejaus.
Kiaušinį išplakti su cukrumi, supilti aliejų ir dar paplakti. Abejus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pamažu įmaišyti į kiaušinio masę. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 - 25 min 18cm kepimo formoje.
Mango sluoksniui reikės:
400 g šaldytų mangų
5 g želatinos,
25 g vandens želatinai.
Mangus atvėsinti ir su smulkintuvu sutrinti. Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Tuomet pašildyti, kad neliktų granulyčių ir sumaišyti su trintu mangu. Masę krėsti į 18 cm formą ir užšaldyti. Išimti tik preiš formuojant tortą.
Putėsiams reikės:
300 g plakamosios grietinėlės,
160 g baltojo šokolado,
60 g pieno,
6 g želatinos,
36 g vandens želatinai.
Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Pieną pašildyti iki virimo ir sumaišyti su brinkinta želatina. Gerai išmaišyti. Tuomet sumaišyti su tirpintu šokoladu ir gerai sublenderiuoti masę. Grietinėlę išplakti, bet ne iki visiško standumo ir sumašyti su šokolado mase. Nedelsiant formuoti tortą.
Torto formavimas.
Į silikoninę 20 - 21cm forma įpilti putėsių, kad uždengtų apačią. Tuomet atsargiai uždėti šaldytą mango masę. Vėl pilti putėsius. Ant viršaus uždėti biskvitą ir gražiai sulyginti viršų, kuris išėmus tortą bus apačia.
Dėti į šaldiklį bent 12val, galima šaldiklyje laikyti ir ilgiau. Aš gaminau ketvirtadienį, o valgėme šeštadienį vakare. Likus iki torto valgymo 12 - 14 val., tortą reikia išimti iš formos ir palikti šaldytuve atšilti.
Tortą apipurškiau pirktiniu Velvetu, tik išėmusi iš formos, dar labai šaltą.
Skanaus
Pirmieji pyragėliai: