Maltos mėsos kepsnys su bulvėmis

Sotus patiekalas, kuris puikiai tiks didelei šeimynai savaitgalio pietums.

DSCF4018

Reikės:

1kg maltos kiaulienos,

1kg bulvių,

200g pievagrybių,

150g tarkuoto fermentinio sūrio,

2 v.š. grūdėtųjų garstyčių,

prieskonių - druskos, pipirų, maltos rūkytos paprikos.

Maltą kiaulieną pagardinti druska, pipirais, malta rūkyta paprika. Įdėti grūdėtųjų garstyčių ir gerai išminkyti. Plonu sluoksniu iškloti kepimo skardą. Ant mėsos sluoksnio suberti riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Bulves sutarkuoti per burokinę tarką, pasūdyti. Jas sudėti ant pievagrybių. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 35 min. Tada užbarstyti tarkuoto sūrio ir dar 10 min pakepti.

Skanaus.