Lęšių troškinys su keptomis dešrelėmis

Atėjo Nauji Metai, o kartu ir naujas Beatos kalendorius. Šiemet jame pateikiamos greitos vakarienės, todėl vėl kiekvieną mėnesį stengsiuosi pateikti savo pagamintus patiekalus pagal Beatos receptus. Pirmasis šiame sąraše yra lęšių troškinys, patiekiamas su keptomis dešrelėmis.

Reikės:

300g žaliųjų lęšių,

1 didelės morkos,

1 svogūno,

1 saliero lapkočio,

100 g rūkytos šoninės,

6 vištienos dešrelių ( tinka bet kokios kitos Jūsų mėgstamos ),

2 didelių česnako skiltelių,

maltos rūkytos paprikos,

druskos, pipirų,

1 v.š. balzaminio acto,

džiovintų čiobrelių ( idealiausia būtų švieži ),

aliejaus kepti,

3 - 4 stiklinių vandens.

Lęšius užpilti verdančiu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų ir taip sutrumpėtų jų troškinimosi laikas. Šoninę, morką, saliero lapkotį, svogūną ir česnakus susmulkinti kubeliais. Į troškintuvą įpilti šlakelį aliejaus, sudėti šoninę ir ją apkepti. Tuomet kartu apkepti svogūną ir česnakus. Suberti morkas ir salierą. 5 min. kepti. Suberti lęšius su visu vandeniu. Pagardinti čiobreliais, pipirais, malta rūkyta paprika. Troškinti apie 15-20 min. Jeigu reikia dar įpilti vandens. Baigiant troškinti pasūdyti. Dešreles gerai iškepti ir bebaigiant užpilti šaukštą balzaminio acto.

Į lėkštę gausiai dėti lęšių troškinio ir ant viršaus guldyti po tris dešreles.

Skanaus.

IMG 0687