Tarta su špinatais ir lašiša

  • Spausdinti

Šią tartą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Puikiai tinka vežtis į pikniką gamtoje, nes patogu valgyti ir yra labai gardu. Špinatų ir rūkytos lašišos derinys man labai patinka. Tešla geriausiai tinka sluoskniuota bemielė.

101694370 240964850529814 830483612318040064 n

Reikės,

6 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos,

160 g rūkytos lašišos,

250 g špinatų,

2 kiaušinių, 

200 g grietinės,

50 g fermentinio sūrio,

3 šparagų papuošimui ( nebūtinai ),

šiek tiek druskos, juodųjų pipirų,

1 v.š. sviesto.

Tešlą atšildyti kambario temperatūroje. Špinatus apkepti svieste. Lašišą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sumaišyti su atvėsusiais špinatais. Tešla iškloti norimą kepimo formą, kraštelius gražiai apipjaustyti. Kiaušinius išplakti su grietine, suberti tarkuotą sūrį, pagardinti juodaisiais pipirais ir šiek tiek druska. Kiaušinių masę sujungti su špinatais ir lašiša ir paskliesti ant tešlos. Puošiau smulkintais šparagais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 35 - 40 min, kol įdaras sukeps.

Skanaus.