Perlinukė

  • Spausdinti

Nusprendžiau kelias dienas pagyventi be mėsos, bet padraugauti su košėmis. Perlines kruopas mėgstu ne tik aš, bet ir mano mažoji, tad šis patiekalas tinka ir mažam, ir dideliam.

P1300001

Reikės:
perlinių kruopų,
morkos,
svogūno,
saujos džiovintų grybų,
sojos padažo,
prieskonių - as naudojau chimi churi mišinį.
Perlines kruopas iš vakaro užplikinau verdančiu vandeniu ir palaikiau per visą naktį. Tuomet reikėjo virti trumpiau. Morką sutarkavau, pakepinau su pjaustytais svogūnais. Džiovintus grybus užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau apie pusvalandį kol išbrinko, tuomet susmulkinau ir sudėjau kepti su morkomis ir svogūnais. Sojos padažo pyliau maždaug apie 3 v.š. Vandens nuo grybų jokiu būdu negalima išpilti, nes jis yra kaip aš sakau "aukso vertės". Jį supyliau į keptuvę ant morkų ir sudėjau išvirusias perlines kruopas. Viską dar truputėlį pakepinau, kad susijungtų visi skoniai. Gavosi tikrai puiki košė, kuri man buvo kaip pagrindinis patiekalas, bet drąsiai ją galima valgyti ir su mėsa.

Skanaus.