Troškinta vištytė su apelsininiu marinatu

Vištieną mes mėgstame. Visokią. Keptą, virtą, troškintą... Šis patiekalas yra idealus šeimos savaitgalio pietų pavyzdys. Vištiena tirpsta burnoje, padažas suteikia puikų saldumo ir aštrumo poskonį.

DSCF3711

Reikės:

vištos - manoji svėrė apie 2kg,

1 apelsino sulčių,

pusės citrinos sulčių,

1 v.š. medaus,

1 kupino v.š. grūdėtųjų garstyčių,

3 v.š. aliejaus,

1 a.š. druskos,

pipirų,

1 morkos,

1 svogūno,

saujos džiovintų datulių.

Pirmiausia pasiruošti marinatą: apelsino ir citrinos sultis sumaišyti su medumi, garstyčiomis, druska, pipirais ir aliejumi iki vientisos masės. Vištą supjaustyti porcijiniais gabalėliais ir pamerkti į marinatą visai nakčiai. Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių ir ištraukus vištos gabalėlius apkepti juos orkaitėje apie 15 min, kad viršus šiek tiek apskrustų. Tuomet į puodą sluoksniais sudėti griežinėliais pjaustytą didelę morką, svogūną, sumesti datules ir sudėti apkeptą vištą. Viską užpilti likusiu marinatu. Troškinti ant lėtos ugnies kol mėsytė pradės kristi nuo kaulo, apie 30 - 40min.

Patiekiant, būtinai aplieti susidariusiu padažu.

Skanaus.