Pyragas su vištiena ir džiovintais abrikosais
Šis receptukas, aptiktas viename kulinariniame žurnale, jau senokai laukė savo valandos. Ir sulaukė per Šv.Velykas. Iš pradžių gan skeptiškai žiūrėjau į mielinę tešlą, kuri nėra kildinama, bet viskas pavyko puikiai : pyragas buvo purus, drėgnas ir labai gardus.
Reikės:
200g miltų,
7g sausų mielių,
3 kiaušinių,
100g sviesto,
100ml neriebios grietinėlės,
100g parmezano,
2 vištos krūtinėlių,
200g dž.abrikosų,
1 svogūno,
druskos, pipirų.
Miltus persijoti, sudėti mieles, įberti druskos ir išmaišyti. Įmušti kiaušinius ir gerai permaišyti tešlą. Ištirpinti sviestą ir jį sumaišyti su grietinėle. Supilti į miltų mišinį. Suberti tarkuotą parmezaną. Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną pusžiedžiais. Svogūnus apkepinti, tuomet sudėti vištieną. Pagardinti druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais. Dž.abrikosus šiek tiek pasmulkinti ir suberti į mėsą. Atvėsinti ir įmaišyti į tešlą.
Kepti 180 laipsnių orakitėje apie 50 min. Skanus šis pyragas ir šiltas, ir šaltas.
Skanaus.