Lipni kepta vištiena su slyvomis
Šį receptą pamačiau Beatos žurnale ir labai užsinorėjau iškart pabandyti. Rezultatas gavosi puikus, saldžiarūgštis, su vos juntamu Tolimųjų Rytų prieskoniu.
Reikės:
3 ketvirčių,
500g slyvų,
4 žvaigždanyžių,
0,5 a.š. cinamono,
1 v.š. rudojo cukraus,
2 v.š. medaus,
1 v.š. pomidorų padažo,
druskos,
prieskonių mišinio Cajun.
Ketvirčius padalinti į dvi dalis, pasūdyti, suberti Cajun prieskonius, sudėti medų ir pomidorų padažą. Šiuo marinatu gerai įtrinti vištieną ir palikti marinuotis per naktį. Slyvas perpjauti per pusę ir išimti kauliukus. Išsimarinavusią vištieną dėti į skardą, ant jos užbarstyti cinamono ir sudėti žvaigždanyžius. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 30min, tuomet ištraukti, sudėti slyvas ir kepti dar apie pusvalandį. Prieš baigiant kepti dar kartą ištraukti iš orkaitės, apibarstyti ruduoju cukrumi ir keletui minučių grąžinti į orkaitę, kad cukrus karamelizuotųsi.
Skanaus.