Vištienos krūtinėlė moliūgų sėklų plutele
Mūsų šeima labai mėgsta vištieną, visokiame pavidale. Tad tenka sugalvoti kažką paprasto, bet skanaus ir su nauju skoniu. Šį kartelį man pagelbėjo moliūgų sėklos, kurios vištienai suteikė įdomų poskonį, traškią plutelę ir sultingumą.
Reikės:
vištienos file,
150g natūralaus jogurto,
100g moliūgų sėklų,
saujos graikinių riešutų,
mėgstamų prieskonių ( naudojau tadziki prieskonius ).
Jogurtą sumaišyti su pasirinktais prieskoniais ir į šį marinatą nakčiai pamerkti vištienos file. Smulkintuvo pagalba susismulkinti moliūgų sėklas ir graikinius riešutus. Šioje masėje gerai apspaudžiant apvolioti vištieną. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30min. Kepsnys gaunasi labai sultingas dėl jogurto, traškus dėl moliūgų sėklų ir riešutų. Apvalkalą galima kaskart pasirinkti kitokį, pvz. pistacijos, saulėgrąžos ir skonis skirsis.