Puodynėlės su vištiena
Man patinka tokie patiekalai, kurie gaminasi viename puode ar vienoje talpoje. Puodynėlių, dar kitaip čenachų, variacijų yra begalė. Šį kartą gaminau iš vištienos sparnelių dviems asmenims.
Reikės:
8 sparnelių ( bet tik didžiosios dalies ).
1 pokelio virtų ryžių,
1 morkos,
8 pievagrybių,
plutelei - sūrio ir majonezo,
druskos, pipirų.
Sparnelius iš vakaro pamarinavau su druska, pipirais ir malta paprika. Prieš gaminant trumpai apkepiau keptuvėje, kad susidaryti traškus paviršius.
Tuomet ant jų dėjau vis pasluoksniuodama ryžius, tarkuotą morką ir pjaustytus pievagrybius.
Įpyliau po kokius 3-4 v.š. vandens. Ant viršaus užtarkavau sūrio ir aptepiau majonezu. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 40min. Ir štai kokios gražuolės man gavosi:
Skanaus.