Kiaušinių keksiukai

Savaitgalio pusryčiai mums tarsi mažytė šventė, nes ne visada galime mėgautis tuo per darbus, reikalus... Bet man labai gera, kai mano vyras ir mažoji valgo mano pagamintą maistą ir mėgaujasi juo. Kiaušinis dažnoje šeimoje primauja kaip pusryčių produktas, todėl ir šis kartas nėra išimtis. Tai kiaušinienė, tik kitaip patiekta ir tuo labai žavi, kuriai galima panaudoti bet kokius mėsos likučius ir Jūsų mėgstamas daržoves.

P3010020

9 keksiukams reikės:

3 kiaušinių,

2 virtų bulvių,

4 pievagrybių,

pusantros dešrelės,

kelių juostelių rūkytos šoninės,

50ml pieno,

šiek tiek aliejaus,

pipirų, druskos.

Kiaušinius išplakti su pienu, pagardinti pipirais ir druska. Atidėti į šalį. Keptuvėje apkepti šoninę kol išsiskirs riebaliukai. Tuomet sudėti pjaustytus pievagrybius ir dešrelę. Apkeptus ingredientus sudėti į plaktą kiaušinį ir permaišyti. Keksiukų formeles šiek tiek patepti aliejumi. Aš turiu aliejaus pukštuką, kuris labai pagelbsti tokiose situacijose. Į keksiuko apačią dėti kelias riekeles virtos bulvės ir po 3-4 šaukštus kiaušinių masės. Kepti 180laipsnių orkaitėje apie 20min.

Šie keksiukai skanūs tiek šilti, tiek šalti, todėl manau jie puikiai tiks vasaros iškylų krepšiui.

Skanaus.