Duonos ir obuolių apkepas pagal Beatą

  • Spausdinti

Šai ir atėjo, jau ir įpusėjo, spalio mėnesis, o su juo kartu ir naujas Beatos kalendpriaus receptukas. Šįkart tai nėra įprasti sumuštiniai, bet tai galima pavadinti duonos pudingu. O jis, beje, labai gardus tiek šiltas, tiek ir atvėsęs.

DSCF4355

Reikės:

8 riekių forminės duonos,

4 obuolių,

80g sviesto,

200ml pieno,

200ml grietinėlės ( naudojau 12% ),

4 kiaušinių,

1v.š. cukraus,

100g medaus,

saujos mėgstamų riešutų ( pas mane buvo lazdyno ),

1 a.š. cinamono.

Obuolius išvalyti nuo sėklų ir supjaustyti stambiais kubeliais. Suberti į puodą, sudėti sviestą, šaukštą cukraus ir cinamoną. Pamaišant kaitinti kol ištirps sviestas ir obuoliai šiek tiek paminkštės. Kiaušinius išplakti su medumi. Supilti pieną bei grietinėlę ir lengvai paplakti. Forminę duoną supjaustyti kubeliais, sumaišyti su patroškintais obuoliais. Ant jų užpilti skystąją masę, išmaišyti ir leisti keletą minučių prisigerti skysčio. Tuomet visą masę sukrėsti į kepimo formą, apibarstyti riešutais ir kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 30min.

Valgėme karštą šį apkepą, bet liko ir desertui pietums šalto.

Skanaus.