Pyragėliai, kepti sumuštinių keptuvėje

  • Spausdinti

Kadangi pasiskolinau iš mamos karštų sumuštinių keptuvę, panorau išbandyti interneto platybėse rastus pyragėlius. Dariau neutralią tešlą, t.y. nei sūrią, nei saldžią, ir tik padalinusi į dvi dalis pagardinau atskirais ingredientais.

P2090001

Reikės:
4 kiaušinių,
200g miltų,
2 v.š. krakmolo,
2 v.š. sviesto,
2 a.š. sodos + 1a.š. acto užgesinimui.
Kiaušinius gerai išplakiau su lydytu sviestu ir įmaišiau miltus, krakmolą bei gesintą sodą. Gavosi tiršta tešla, kurią padalinau per pusę, nes norėjau pasigaminti ir sūrių, ir saldžių kepinukų. Į saldžiąja dalį dėjau 2 v.š. cukraus ir 1 a.b. vanilinio cukraus. Sūriąjai daliai - 70g virtos dešros smulkiai supjaustytos ir vištienos prieskonių. Įkaitinau sumuštinių keptuvę ir į kiekvieną dalį dėjau po šaukštą tešlos ( viso 4 v.š. ) ir kepiau 5min. Saldūs pyragėliai gavosi gražesni, bet skonis abiejų buvo puikus. Kitą kartą gal daryčiau tešlą truputį skystesnę, nes pasirodė, kad sunkokai iškyla kepdama. Bet gal taip ir turi būti, nes tai pirmas blynas.

P2090004

Skanaus.