Sluoksniuotos salotos su vištiena ir korėjietiškomis morkomis

Kaip ir visi žmonės, aš mėgstu ne tik skanų, bet ir gražų maistą. Juk pirmiausia valgome akimis. Šių salotų paslaptis yra korėjietiškos morkos, kurios suteikia traškumo ir tos malonios rūgštelės. Puošti galima įvairiai, o šį kartą mano salotos "sužydėjo" medžiu.

62214990 2040547949585429 4369509013222588416 n

Reikės:

1 virtos vištos krūtinėlės,

200 g pievagrybių,

1 svogūno,

2 virtų kiaušinių,

300 g korėjietiškų morkų,

150 g fermentinio sūrio,

200 - 250 g majonezo,

druskos, pipirų,

papuošimui - keletos mini pomidoriukų, duonos plutos, petražolių lapelių.

Virtą vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais. Pievagrybius ir svogūną susmulkinti ir iškepti atskirai, pagardinti druska bei pipirais. Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti. Iš kiaušinio baltymo storesnio šiaudelio pagalba išspausti rutuliukus gėlytėms, likusį baltymą sutarkuoti. Trynį taip pat sutarkuoti atskirai.

Sluoksniuojame salotas: į lėkštės apačią sudėti vištieną ir sutepti majonezu. Man patogiausia tai daryti konditerinio maišelio pagalba. Dėti keptus pievagrybius, ant viršaus svogūną ir vėl majonezas. Tuomet korėjietiškos morkos, majonezas, tarkuotas sūris, majonezas. Tuomet vieną pusę apiberti baltymu, kitą tryniu. Iš duonos plutos suformuoti medį ir jo šakas, po duona galima patepti majonezu, kad geriau priliptų. Puošti per pusę perpjautais pomidoriukais ant baltymo pusės ir gėlytėmis iš baltymo ant trynio pusės. Petražolės lapeliai atstoja lapelius.

Skanaus.