Salotos "Gėlytė"
- Informacija
- Kategorija: Salotos
- Paskelbta: Trečiadienis, 2020 spalio 14 17:42
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 815
Kažkada jau ruošiau salotas, kurios valgomos su "dubenėliu" - salotos lapu. Tai ne tik patogu, bet ir pati salota suteikia papildomo traškumo galutiniam kąsniui.
Reikės:
romaninės salotos,
1 keptos vištos krūtinėlės,
1 avokado,
1 svogūno,
majonezo,
1 v.š citrinos sulčių,
kelių juostelių rūkytos šoninės,
1 v.š. aliejaus.
Svogūną supjaustyti kubeliais ir iškepti aliejuje, atvėsinti. Vištieną supjaustyti kubeliais, avokadą taip. Apšlakstyti avokadą citrinos sultimis. Šoninę apkepti sausoje keptuvėje ir sulaužyti mažesniais gabalėliais. Vištieną, keptą svogūną ir avokadą sumaišyti su majonezu. Romaninės salotos lapus atskirti ir įdaryti paruošta mase. Pabarstyti laužytos šoninės gabalėlių.
Skanaus.