Vištienos pyragas su porais

Pyrago apipavidalinimo idėją pamačiau... kažkur. Ir labai norėjosi pačiai pabandyti būtent taip apipavidalinti pyragą. Įdaras gali būti bet koks: lašiša su špinatais, daržovės... Svarbu, kad įdaras būtų sausas, t.y. nebūtų labai vandeningas, nes bus sunku užlankstyti tešlą. Mielinė pyrago tešla man taip pat buvo tikras atradimas ir didelė nuostaba, nes mielės ir šaldytuvas nelabai poruojasi, o ši tešla kildinama būtent šaldytuve. Kol kas tai mano favoritas Nr.1

Reikės:

1 kiaušinio,

200 ml šilto pieno,

30g šlapių mielių,

2 v.š. cukraus,

0,5 a.š. druskos,

0,5 a.š. kepimo miltelių,

3 v.š. aliejaus,

450g miltų,

2 virtų vištienos ketvirčių,

pusės poro,

150g tarkuoto sūrio,

100g brinzoz sūrio ( tinka ir fetos tipo ),

2 v.š. majonezo,

2 v.š. pomidorų padažo ( tinka naminis ).

Mikserio pagalba išplakti kiaušinį, cukrų ir druską. Supilti šilta pieną, aliejų. Sutrupinti mieles ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įmaišyti į plakinį. Išmaišyti šaukštu, kol maišosi, o paskui gerai išminkyti. Suformuoti rutulį, dėti į stiklinį indą ir atidėti į ŠALDYTUVĄ 1-1,5h. Indą uždengti maistine plėvele.

Kol kyla tešla, pasigaminti įdarą. Susmulkinti vištieną bei porus. Brizą supjaustyti gabalėliais. Visus įdarui skirtus ingredientus sumaišyti. Jeigu trūksta druskos ar pipirų, pagardinti. Man nieko netrūko, nes abu sūriai suteikė puikų sūrumo ir pikantiškumo balansą.

Kai tešla pakyla, ją iškočioti ir tešlą supjaustyti trikampėliais ir dedant ratu formuoti pyrago pagrindą, kiekvieną sujungimą patepant plaktu kiaušiniu ar sviestu.

DSCF4253

Įdarą išdėlioti aplink. Tuomet kiekvieną trikampėlį užlenkti ir pakišti po apačia. Gaunasi gražus vainikas.

DSCF4255

Jį aptepti kiaušinio plakiniu ir jeigu norima pabarstyti sėklomis. Kepti 190laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40min, kol tešla gražiai paruduos.

Skanus tiek šiltas, tiek šaltas šis pyragas.

Skanaus.

DSCF4262

11931755 970165679721413 160398267 n

P.S. Tešlos likutį galima panaudoti taip:

DSCF4261