Kiaušinių apkepas

  • Spausdinti

Jau žinau, kad po kiekvienų Šv .Velykų turėsiu kur sunaudoti likusius margučius. Visiškai netikėtai atradau Nidos receptuose šį nerealiai skanų apkepą. Šiek tiek pakoregavau gaminant, bet skonis tikrai nenukentėjo.

10 kietai virtų kiaušinių,

2 žalių kiaušinių,

2 svogūnų,

100 g fermentinio sūrio,

100 g grietinės,

2 v.š. majonezo,

1 v.š. garstyčių,

1 stikl. džiūvėsėlių,

1 a.š. mėgstamų prieskonių,

1 a.š. ciberžolės,

1 v.š. sviesto.

Virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuoti. Sudėti trynius, majonezą, grietinę, garstyčias, džiūvėsėlius, prieskonius ir gerai išmaišyti. Svogūnus susmulkinti ir apkepti. Atvėsinti ir įmaišyti į bendrą masę. 2 baltymus labai gerai išplakti ir atsargiai įmaišyti į bendrą masę.

Sudėti į kepimo indą. Ant viršaus sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir kepti 180 laispnių orkaitėje apie 50 min.

Šis apkepas labai gardus tiek šiltas, tiek ir atvėsęs. Puikiai dera su krienų ir majonezo padažu, saldžiarūgščiu padažu.

Skanaus.

279030458 3146375455635714 4582834804275824377 n