Kibinai, kibinukai

Ieškodama tobulo recepto kibinams, netikėtai aptikau Naglio Šulijos receptuką. Tik aš paprastai naudoju truputį mažesnius kiekius nei jis rekomenduoja savo recepte.

P1130021

Reikės tešlai:
2 kiaušinių,
150g minkšto sviesto,
150g grietinės,
3 stiklinių miltų,
druskos, pipirų.


Įdarui:
500g mėsos,
1 didelio svogūnos,
druskos, pipirų,
100ml mineralinio vandens,
kibinų aptepimui - 1 kiaušinio plakinio.
Įdarui mėsą geriausia smulkiai supjaustyti, bet kad būtų greičiau kartais naudoju maltą mėsą. Manau, skonis nuot o nenukenčia, o sutaupytą laiką galiu skirti kitiems dalykams. Į įdarą smulkiai supjaustau svogūną ir įpilu mineralinio vandens, kad mėsytė būtų sultinga. Gausiai pagardinu pipirais ir druska. Tešlą gaminu sekančiai: kambario temperatūros sviestą išsuku su grietine, įmušu 2 kiaušinius ir vėl viską gerai permaišau. Šiam kiekiui skystų produktų reikia maždaug 3 stiklinių miltų, kad tešla gerai kočiotųsi. Formuoju apskritimus naudodama įvarius indelius. Kartais darau pusantro kąsnio kibinukus, kartais ”normalaus” dydžio. Mėsos reikia dėti pakankamai nemažai, nes tuomet tešla būna labai skani. Aptepu kiaušinio plakiniu ir kepu 190 laipsnių orkaitėje apie 40min.

P8280051

Skanaus.