Naminis pomidorų padažas

Labai skanus ir nesudėtingas pomidorų padažo receptas, kuris bus ''įkandamas'' kiekvienai šeimininkei.

DSCF3470

Reikės ( 0,5l išeigai ):

10 vnt pomidorų,

2 v.š. cukraus,

3-4 skiltelių česnako,

2 v.š. aliejaus,

druskos ir pipirų pagal skonį,

žiupsnelis džiovinto čiobrelio.

Pomidorų viršūnėles įpjauti kryželiu ir kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, kad lengviau nusiluptų odelė. Jeigu gaminate nedidelį kiekį pomidorų padažo, pomidorus galima sutarkuoti rankomis, bet gaminant didesnį kiekį, patariu susimalti mėsmale.

Į įkaitintą aliejų supilti pomidorų tyrę, paskaninti cukrumi, druska, pipirais ir patroškinti kol nugaruos dalis skysčio. Pabaigoje sudėti smulkintą česnaką ir džiovintą čiobrelį.

Galima skanauti iš karto arba uždaryti į iškaitintus stiklainiukus žiemai.

Skanaus.

DSCF3473