Naminis pomidorų padažas
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Trečiadienis, 2014 rugpjūčio 27 17:04
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2302
Labai skanus ir nesudėtingas pomidorų padažo receptas, kuris bus ''įkandamas'' kiekvienai šeimininkei.
Reikės ( 0,5l išeigai ):
10 vnt pomidorų,
2 v.š. cukraus,
3-4 skiltelių česnako,
2 v.š. aliejaus,
druskos ir pipirų pagal skonį,
žiupsnelis džiovinto čiobrelio.
Pomidorų viršūnėles įpjauti kryželiu ir kelioms sekundėms pamerkti į verdantį vandenį, kad lengviau nusiluptų odelė. Jeigu gaminate nedidelį kiekį pomidorų padažo, pomidorus galima sutarkuoti rankomis, bet gaminant didesnį kiekį, patariu susimalti mėsmale.
Į įkaitintą aliejų supilti pomidorų tyrę, paskaninti cukrumi, druska, pipirais ir patroškinti kol nugaruos dalis skysčio. Pabaigoje sudėti smulkintą česnaką ir džiovintą čiobrelį.
Galima skanauti iš karto arba uždaryti į iškaitintus stiklainiukus žiemai.
Skanaus.