Sparneliai, marinuoti kepsnių padaže
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Ketvirtadienis, 2015 gegužės 21 15:52
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1954
Keptus vištos sparnelius mėgsta visi, kas valgo mėsą. Mūsų šeima ir draugai taip pat nėra išimtis. Todėl kartais užsinori kažkokio kitokio skonio. Šį kartą man į pagalbą atėjo naminis kepsnių padažas. Vištos sparnelius galima pakeisti ir blauzdelėmis.
Reikės:
1 kg sparnelių,
2 v.š. pomidorų padažo,
1 v.š. medaus,
2 v.š. sojos padažo,
1 v.š. sezamo sėklų aliejaus,
0,5 a.š. druskos,
pipirų.
Pasiruošti marinatą: sumaišyti medų, soją, pomidorų padaža ir aliejų. Pagardinti pipirais ir druska. Visą šį mišinį užpilti ant sparnelių ir gerai rankomis išmaišyti. Palikti per naktį šaldytuve. Kepti 180laipsnių orkaitėje apie 35-45 min. Galima valgyti ir kaip karštąjį patiekalą, ir patiekti kaip užkandį.
Skanaus.