Saldžiarūgštis čili padažiukas pagal Beatą
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Ketvirtadienis, 2015 gruodžio 31 15:31
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1910
Tobulas. Tobulas. Tobulas. Šimtą kartą geriau už pirktinį. Gaminsiu ir tikrai ne kartą, o šiemet labai pasisekė mano artimiesiems, kurie gavo šį puikų pagardą dovanų.
Reikės:
4 čili pipiriukų,
2 skardinių po 800g konservuotų pomidorų,
500 ml raudonojo vyno acto,
800 g uogienių cukraus,
2 v.š. druskos,
1 a.š. rūkytos paprikos miltelių,
1 a.š. kario miltelių,
1 a.š. cinamono.
Konservuotus pomidorus ir čili susmulkinti maisto smulkintuvu. Supilti į puodą ir pastatyti virti. Tuomet supilti raudonojo vyno actą, pagardinti druska, kariu, paprikos milteliais ir cinamonu. Virti apie 20 min. Tuomet supilti uogienių cukrų ir dar pavirti apie 15-20 min. Šiek tiek palaukti kol nebus toks karštas ir supilstyti į indelius, nes visiškai atvėsęs šis padažas sutvirtėja.
Skanaus.