Marinuotas varškės sūris
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Pirmadienis, 2016 lapkričio 07 14:53
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2499
Marinuotas varškės sūris yra puikus užkandis, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek pagardinti salotas.
Reikės:
600 g riebaus varškės sūrio,
400 ml aliejaus ( rapsų, alyvuogių ),
1 l vandens,
3 v.š. druskos,
2 skiltelių česnako,
1 v.š. rožinių pipirų,
1 laimo ( citrinos ) žievelės,
1 nedidelio čili pipiriuko,
mėgstamų džiovintų žolelių ( aš naudojau prieskonių mišinį čimi čiuri ).
Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Druską ištirpinti 1 l vandens ir į šį sūrymą sudėti pajsutytą sūrį bei palikti 12val. Nupilti skystį. Česnaką susmulkinti. Į stiklinį indelį sluoksniuojant sudėti sūrį, česnaką, rožinius pipirus bei smulkintą čili pipirą, tarkuotą laimo žievelę, žoleles ar kitus pasirinktus prieskonius. Viską užpilti aliejumi. Dėti į šaldytuvą trims paroms. Prieš valgant palaikyti kambario temperatūroje.
Skanaus.