Marinuotas varškės sūris

Marinuotas varškės sūris yra puikus užkandis, kurį galima valgyti tiek vieną, tiek pagardinti salotas.

IMG 3569

Reikės:

600 g riebaus varškės sūrio,

400 ml aliejaus ( rapsų, alyvuogių ),

1 l vandens,

3 v.š. druskos,

2 skiltelių česnako,

1 v.š. rožinių pipirų,

1 laimo ( citrinos ) žievelės,

1 nedidelio čili pipiriuko,

mėgstamų džiovintų žolelių ( aš naudojau prieskonių mišinį čimi čiuri ).

Sūrį supjaustyti stambiais kubeliais. Druską ištirpinti 1 l vandens ir į šį sūrymą sudėti pajsutytą sūrį bei palikti 12val. Nupilti skystį. Česnaką susmulkinti. Į stiklinį indelį sluoksniuojant sudėti sūrį, česnaką, rožinius pipirus bei smulkintą čili pipirą, tarkuotą laimo žievelę, žoleles ar kitus pasirinktus prieskonius. Viską užpilti aliejumi. Dėti į šaldytuvą trims paroms. Prieš valgant palaikyti kambario temperatūroje.

Skanaus.

IMG 3567