Burokėlių rutuliukai/užtepėlė
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Penktadienis, 2017 rugsėjo 29 09:06
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1883
Šiuos rutuliukus gaminant rankas teks ištepti raudonai, bet šią masę galima tiesiog tepti ant duoniukų, skrudintos duonos ir lygiai taip pat mėgautis puikiu skoniu.
Reikės:
2 didelių keptų burokėlių,
150 g saulėgrąžų,
50g fetos,
4 v.š. baltojo vyno acto,
2 česnako skiltelių,
0,5 a.š. Chmeli suneli prieskonių,
druskos.
Skaniausi yra kepti orkaitėje burokėliai ir juos pasiruošti nėra sudėtinga. Nuplauti, nusausinti ir kiekvieną suvynioti į foliją. Kepti apie valandą laiko, priklausomai nuo pačių burokėlių dydžio.
Saulėgrąžas pakepinti sausoje keptuvėje. Burokėlius smulkiai sutarkuoti, saulėgrąžas susmulkinti maisto smulkintuvu. Česnaką smulkiai supjaustyti. Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės. Atidėti porai valandų į šaldytuvą ir tuomet formuoti rutuliukus arba naudoti kaip užtepėlę.
Skanaus.
Rutuliukai antrame plane...