Užkandžių lėkštė

  • Spausdinti

Neperseniausiai atradau ruginius traškučius, kuriuos ne tik vienus galima valgyti, bet ir įdaryti įvairiais įdarais. Todėl nuo šiol tai labai paįvairins mūsų vaišių stalą.

23897256 1779761598761813 1869160894 o

Šioje lėštėje patiekta dvi rūšys ruginių traškučių ir dvi rūšys lavašo.

Pirmasis lavašas yra išteptas lydytu sūreliu ir sudėta rūkyta lašiša.

Antrasis lavašas šiek tiek daugiau reikalaujantis darbo. Jam reikės:

lavašo,

100 g tarkuoto fermentinio sūrio,

100 g rūkytos pjaustytos šoninės,

100 g mėgstamo skonio lydyto sūrelio,

keleto svogūno laiškų,

1 v.š. majonezo.

Šoninę pakepinti iki traškumo keptuvėje ir atvėsinus sulaužyti. Fermentinį sūrį gerai išmaišyti su lydytu sūreliu ir majonezu. Sudėti smulkintus svogūno laiškus ir šoninę. Įdarą išdėlioti ant lavašo ir susukti.

Ruginiai traškučiai įdaryti pikantiška mišraine ( virti kiaušiniai, tarkuotas fermentinis sūris, česnakas, majonezas) su smulkinta rūkyta lašiša.

Antrasis variantas - smulkinto tuno aliejuje viena pakuotė, 1 nedidelis svogūnėlis, 1 kiaušinis, 1 v.š majonezo, juodieji piprai.

Skanaus.

23828919 1779752425429397 1771474444 o