Jorkšyro pudingai

  • Spausdinti

Puikus ir greitas pusryčių patiekalas, jei tik pasiruošite tešlą iš vakaro. Įdarui galite naudoti savo mėgstamus įdarus: nuo saldžių iki sūrių, nes pats pudingas nėra nei sūrus, nei saldus.

IMG 6684

Reikės:

2 kiaušinių,

200 ml pieno,

125 g miltų,

0,5 a.š. cukraus,

žiupsnis druskos,

20 g sviesto.

Iš visų ingredientų, išskyrus sviestą, suplakti tešlą ir atidėti šaltai per naktį. Ryte į keksiukų formeles, aš naudoju metalines, įdėti po mažą gabaliuką sviesto ir įdėti keletui minučių į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Tuomet ištraukti ir greitai supilstyti tešlą. Pripildyti maždaug 2/3 formelės. Kepti 220 laipsnių orkaitėje 15 min., paskui 5 min. vėsinti neatidarius durelių.

IMG 6689

Įdaryti savo mėgstamu įdaru. Šį kartą valgėme rūkytos skumbrės užtepėlę.

Jai reikės:

0,5 rūkytos skumbrės,

4 mažų agurkėlių,

2 trynių,

1 a.š. garstyčių,

1 v.š. majonezo.

Agurkėlius smulkiai supjaustyti, skumbrę nukaulinti ir išdalinti gabalėliais. Trynius susmulkinti. Galima naudoti ir visą kiaušinį. Mūsų mažoji valgo tik baltymus, tai dažnai po pusryčių lieką 2 tryniai, todėl šį kartą buvo panaudoti jie. Pagardinti garstyčiomis bei majonezu ir gardžiai tepti ant pudingų ir valgyti.

Skanaus.

IMG 6685