Sūrio pyragas su lašiša
- Informacija
- Kategorija: Šalti
- Paskelbta: Trečiadienis, 2018 balandžio 11 13:08
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 1918
Šį receptą perskaičiau savo mėgstamame žurnale "Verdu ir Kepu". Begaminant šiek tiek pakeičiau pirminį receptą, bet gavosi puikus nesaldus sūrio pyragas. Kadangi gaminau Šv.Velykoms, tai ir papuošiau atitinkamai.
Reikės:
6 riekelių juodos duonos,
125 g maskarponės,
180 g graikiško jogurto,
100 g varškės užtepėlės su žolelėmis,
250g grietinėlės,
12 g želatinos,
150 g rūkytos lašišos,
2 v.š. majonezo,
2 v.š. krienų,
1 v.š. citrinos sulčių,
0,5 a.š. cukraus pudros,
1 a.š. špinatų miltelių ( galima ir nedėti ),
druskos.
Želatiną išbrinkinti 100 ml grietinėlės, po to ištirpinti. Juodą duoną susmulkinti iki stambių trupinių ir iškloti jais tortinę. Majonezą sumaišyti su 1 v.š. krienų ir užtepti ant duonos. Rūkytą lašišą sutrinti trintuvu. Maskarponę, jogurtą ir užtepėlę sumaišyti, grietinėlę išplakti ir įmaišyti kartu. Paskaninti likusiais krienais, citirinos sultimis, cukraus pudra, šiek tiek druskos. Pamažu įmaišyti ištirpintą želatiną. 2/3 sūrio masės sumaišyti su smulkinta lašiša ir sudėti ant duonos trupinių. Atidėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į likusią masę įdėti špinatų miltelių. Kitą kartą jų dėsiu dar daugiau, nes norėjosi ryškesnio spalvos kontrasto. Sukrėsti visą masę ir atidėti bent 3 val į šaldytuvą.
Puošti pagal norus.
Skanaus.