Marinuotos alyvuogės

Viską šiais laikais galima nusipirkti, bet kartais taip smagu pasigaminti pagal save ir palepinti artimuosius. Marinuotų alyvuogių pilni prekybos centrai, bet man patinka tai padaryti pačiai. Tai puiki užkandėlė prie vyno, galima skanauti kartu su įvairiais sūriais ar duonelėmis.

Reikės:

1 skardinės juodųjų alyvuogių,

1 skardinės žaliųjų alyvuogių,

0,5 citrinos,

2 didelių skiltelių česnako,

druskos, juodųjų pipirų,

0,5 a.š. provanso žolelių,

alyvuogių aliejaus.

Česnaką ir citriną smulkiai supjaustyti, sudėti alyvuoges, paskaninti druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Sudėti į sandarų indą ir iki viršaus pripilti alyvuogių aliejaus. Palikti bent parai, kad skoniai susimaišytų ir atsiskleistų.

Skanaus.

IMG 7123