Rūkytos vištienos užtepėlė su morkomis

  • Spausdinti

Labai mėgstu įvairias užtepėles, kurias galima dėti į įvairius krepšelius, šaukštelius, kabinti su daržovėmis. Žodžiu, jų panaudojimas labai platus, tereikia pasirinkti tinkamą konsistenciją. Šią rūkytos vištienos užtepėlę nusižiūrėjau iš knygos "Vieno kąsnio užkandžiai", tik šiek tiek pritaikiau pagal savo skonį.

IMG 9402

Reikės:

1 vnt rūkyto vištos ketvirčio,

1 morkos,

1 svogūno,

2 skiltelių česnako,

70 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio,

100 g majonezo ( jo pagalba reguliuojamas tirštumas ),

juodųjų maltų pipirų,

1 v.š. aliejaus kepti,

ruginių krepšelių,

alyvuogių papuošimui.

Svogūną smulkiai supjaustyti, morką nuskusti ir smulkiai sutarkuoti, česnaką sutarkuoti. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir pakepinti daržoves. Atvėsinti. Vištieną nukaulinti ir kartu su atvėsusiomis daržovėmis susmulkinti maisto smulkintuvo pagalba. Įdėti tarkuotą sūrį ir majonezą. Pagardinti maltais juodaisiais pipirais.

Įdaryti ruginius krepšelius ir papuošti per pusę perpjautomis juodosiomis alyvuogėmis.

Skanaus.