Vištienos ketvirčių vyniotinukai

  • Spausdinti

Namuose pagamintas vyniotinis visada bus daug skanesnis nei pirktinis. Šiuos vištienos ketvirčių vyniotinukus nesudėtinga pagaminti. Jie gali būti ir kaip karštasis patiekalas, ir kaip sotus šaltasis užkandis. Įdarui galima rinktis grybus, virtą morką, įvairias daržoves.. Aš šį kartą gaminau su saulėje dž.pomidorais.

72371955 3299018870170281 4284361561457295360 n

Reikės:

2 ketvirčių,

200 g maltos vištienos,

druskos, pipirų,

mėgstamų prieskonių - aš naudojau rūkytą papriką, česnako grūdelius,

saulėje dž.pomidorų,

1 a.š. miltų,

1 v.š. sezamo sėklų,

1 v.š. medaus.

Nuo ketvirčių gražiai nesuplėšant nuimti odelę, į ją bus sukamas vyniotinukas. Odelę padruskinti. Mėsą nuo kaulų nupjauti ir susmulkinti. Sumaišyti su malta vištiena, pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Įberti šaukštelį miltų, kad masė geriau suliptų. Ant odelės dėti mėsos mišinio paplotį, per vidurį guldyti dž.pomidorus ir gražiai susukti. Siūlė turėtų būti apačioje. Gerai būtų tokius paruoštukus porą valandų palaikyti šaldytuve, kad sutvirtėtų. 

Kepti 180 laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min. Likus 5 min.iki kepimo pabaigos vyniotinukus aptepti medumi ir pabarstyti sezamo sėklomis. Atvėsinti ir supjaustyti riekelėmis.

Skanaus.