“Sraigės”

Dar vienas puikus būdas panaudoti sluoskniuotą bemielę tešlą. Šis receptukas labai padeda, kai sužinau, jog greitai turėsiu svečių. “Sraigėms” galima sunaudoti visokią užsilikusią mėsytę, kotletukus ar jau pastovėjusią dešrytę. Tai puikus užkandis, kuris mano vyrui atstoja darbinius pietus.

P1050010

Reikės:
sluoksniuotos bemielės tešlos,
rūkytos dešros,
fermentinio surio,
majonezo,
pomidorų padažo.
Visada naudoju tešlą lapeliais, nes gaminant “sraigutes” taip patogiau. Visuomet kai gaminu jas, vienus tešlos lapelius ištepu majonezu, kitus - pomidorų padažu. Ant majonezo dažnai dar pabarstau kokių nors žolelių ( baziliko, raudonėlio ). Tuomet dedu turimą mėsytę, šiuo konkrečiu atveju, tai buvo rūkyta dešrytė, apibarstau tarkuotu sūriu ir susuku į ritinėlį. Pjaustau maždaug 1-1.5cm pločio riekelėmis ir jas kepu orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 25-30 min, kol gražiai apskrunda.

Skanaus.