Beatos keksiukai su varške ir šilauogėmis

Ruošiant vaišes į darželį gimimo dienos proga kiekvienais metais reikia pasukti galvą ir sugalvoti vaikams tinkamą kepinį. Ir beveik prarandant viltį, per TV pamačiau "Beatos virtuvė" ir mane labai sužavėjo paprasti, bet sveiki keksiukai su varške, bananu ir šilauogėmis. Beveik visi reikiami produktai buvo namuose, tad teliko nusipirkti varškės ir uogų bei kibti į darbus.

Šie keksiukai yra minkšti, purūs, kupini skonio, todėl patiks tiek dideliems, tiek mažiems.

IMG 6197

24 vnt keksiukams įdarui reikės:

2 prinokusių bananų,

2 kiaušinio trynių,

2 a.š. krakmolo,

2 pokelių po 180 g 9 % varškės,

žiupsnelio druskos,

1 a.š. vanilinio cukraus.

Bananus sutrinti šakute, sumaišyti su varške, tryniais, vaniliniu cukrumi bei krakmolu. Pagardinti žiupsneliu druskos.

Tešlai reikės:

6 kiaušinių,

2 baltymų,

240 g cukraus,

8 v.š. aliejaus,

120 g jogurto ( naudojau graikišką ),

360 g miltų,

3 a.š. kepimo miltelių,

šilauogių,

migdolo drožlių.

Kiaušinius ir baltymus išplakti su cukrumi. Pamažu plakant supilti aliejų. Sukrėsti jogurtą ir gerai permaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti į skystąją masę. Viską išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Dėti į keksiukų formeles po du valgomus šaukštus tešlos, tuomet į vidurį įkrėsti po vieną arbatinį šaukštelį varškės ir bananų įdaro. Puošti šilauogėmis ir migdolo drožlėmis.

Kepti 185 laipsnių temperatūroje apie 30min.

Skanaus.