Plikytos tešlos tortas su šokoladiniu kremu

Kartais nutinka taip, kad pasižiūri kulinarinę TV laidą, apsidairai virtuvėje ir po keletos valandų gali džiaugtis gardžiu desertu. Kulinarinė laida "Gardu gardu" su dviem žaviais vyrukais visada pateikia puikių idėjų. Plikyta tešla man patinka, šokoladas taip pat.

 

IMG 6826

Pyragui reikės:

125 g pieno,
125 g vandens,
15 g cukraus
žiupsnelio druskos,
110 g sviesto,
140 g miltų,
4 didelių kiaušinių,
cukraus pudros.

Kremui:

200 g pieno,

45 ml grietinėlės,

1 didelio kiaušinio

30 g cukraus,

12 g krakmolo,

25 g sviesto,

100 g pieniško šokolado.

Į puodą supilti pieną, vandenį, sudėti sviestą ir suberti cukrų bei druską. Užvirinti ir nukelti nuo kaitros. Suberti miltus ir juos greitai išmaišyti. Tuomet įplakti kiaušinius. Konditeriniu maišeliu ant kepimo formos išraityti apskritimą ir jį kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laispsnių 30 min. Atvėsinti.

Pasigaminti kremą. Užvirinti pieną. Krakmolą sumaišyti su cukrumi ir supilti paplaktą kiaušinį. Supilti užvirintą pieną ir gerai išmaišius, grąžinti ant ugnies. Maišyti iki kreminės konsistencijos. Karštu kremu užpilti smulkintą šokoladą ir gerai išsukti. Sudėti sviestą. Palikti atvėsti.

Atvėsusį pyragą perpjauti horizontaliai per pusę. Apatinę dalį pertepti kremu ir uždėti viršutinę dalį. Apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus.

IMG 6842