Maltos mėsos kepuriukai

Kartais norisi tiesiog paprastų kotletų, o kartais ''mandresnių'' kotletų. Prie pastarųjų priskirčiau ir ''kepuriukus'', kurie pagaminami lengvai ir greitai. Prie jų jau nebereikės garnyro, nes viskas yra kartu, tik lengvos salotos palaikys draugiją.

DSCF3673

Reikės:

bulvių košės,

maltos mėsos,

1 kiaušinio,

prieskonių mėsai,

fermentinio sūrio,

majonezo,

morkų.

Maltą mėsą paruošiame kaip kotletukams: su kiaušiniu, prieskoniais. Iš jos formuojame koteltukus, tik padarome duobutę, į kurią dėsime pasirinktą įdarą. Jam aš naudojau tarkuotas morkytes, bet galima improvizuoti ir pasirinkti Jūsų mėgstamus produktus; virtus kiaušinius su žirneliais, keptus grybus, saulėje džiovintus pomidorus ir t.t. Įdaro pridėti į duobutę ir šiek tiek paspausti. Ant viršaus krauti po gerą šaukštą bulvių košės, o ant jos tarkuotą sūrį, sumaišytą su majonezu. Kepti įkaitintoje iki 180 laispnių orkaitėje apie 40 min.

Skanaus.