Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu
- Informacija
- Kategorija: Kiti
- Paskelbta: Trečiadienis, 2014 lapkričio 12 09:17
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2834
Ruduo padovanojo moliūgų, todėl būtų nuodėmė neišnaudoti šio gėrio. Ši moliūgo sriuba yra kreminė ir labai gaivi, o kokoso pienas priduoda papildomo malonaus poskonio.
Reikės:
pusės moliūgo,
1l sultinio - aš naudojau vištienos,
200ml kokoso pieno,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 v.š. aliejaus,
druskos, pipirų,
sezamo sėklų papuošimui.
Moliūgą nuvalyti ir supjaustyti poros cm gabalėliais. Į kepimo indą sudėti moliūgą, į keturias dalis perpjautą svogūną bei per pusę perpjautas česnako skilteles. Viską apšlakstyti aliejumi ( alyvuogių ar saulėgrąžų ), pagardinti druska ir pipirais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. Tuomet visas daržoves sublenderiuoti, į jas supilti sultinį ir kokoso pieną. Pakaitinti iki užvirimo ir dar kelias minutes pavirti. Jeigu reikia, dar kartą pagardinti prieskoniais.
Prieš patiekiant apibarstyti pasirinktomis sėklomis : sezamo ar moliūgų. Labai gardu valgyti su kepta duona.
Skanaus.