Trinta moliūgų sriuba su kokosų pienu

Ruduo padovanojo moliūgų, todėl būtų nuodėmė neišnaudoti šio gėrio. Ši moliūgo sriuba yra kreminė ir labai gaivi, o kokoso pienas priduoda papildomo malonaus poskonio.

DSCF3536

Reikės:

pusės moliūgo,

1l sultinio - aš naudojau vištienos,

200ml kokoso pieno,

1 svogūno,

2 skiltelių česnako,

2 v.š. aliejaus,

druskos, pipirų,

sezamo sėklų papuošimui.

Moliūgą nuvalyti ir supjaustyti poros cm gabalėliais. Į kepimo indą sudėti moliūgą, į keturias dalis perpjautą svogūną bei per pusę perpjautas česnako skilteles. Viską apšlakstyti aliejumi ( alyvuogių ar saulėgrąžų ), pagardinti druska ir pipirais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min. Tuomet visas daržoves sublenderiuoti, į jas supilti sultinį ir kokoso pieną. Pakaitinti iki užvirimo ir dar kelias minutes pavirti. Jeigu reikia, dar kartą pagardinti prieskoniais.

Prieš patiekiant apibarstyti pasirinktomis sėklomis : sezamo ar moliūgų. Labai gardu valgyti su kepta duona.

Skanaus.