Su grietine ir garstyčiomis troškintas triušis

Senokai valgėme triušieną, todėl eilinį savaitgalį apsipirkinėjant akis kaip tik užkliuvo už šio gėrio ir rankos pačios tiesėsi jį įsigyti. Skanus, sultingas triušiukas su puikiu troškinimosi padažu puikiai tinka savaitgalio pietums.

DSCF3751

Reikės:

triušio ( mano buvo apie 2kg ),

1 didesnės morkos,

1 svogūno,

200g grietinės,

2 v.š. grūdėtųjų garstyčių,

druskos, pipirų,

2 v.š. aliejaus,

vandens.

Triušį supjaustome porcijiniais gabalais ir keletą valandų pamarinuojame su druska ir pipirais. Tuomet gerai įkaitintame aliejuje apkepame visus gabalėlius ant stiprios kaitros. Į troškinimo indą dedame griežinėliais pjaustytą morką, pusžiedžiais pjaustytą svogūną. Ant viršaus gražiai suguldome apkeptą triušieną. Užpilame vandens, kad šiek tiek apsemtų triušį. Troškiname 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. ir tada sudedame grietinę bei garstyčias. Visa tai troškiname dar 30 min.

Labai skanu su bulvių koše, ant kurios būtinai reikia užpilti gardaus troškinimo padažo.

Skanaus.