Tobula pica
- Informacija
- Kategorija: Kiti
- Paskelbta: Ketvirtadienis, 2014 birželio 05 17:45
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2215
Ilgai ieškojau ir bandžiau įvairius picos pagrindo receptus, kol radau Džeimio Oliverio tobuląjį receptą. Jis traškus, puikiai iškyla ir skonis beveik toks kaip picerijoje keptos picos. O ant viršaus galima dėti ką tik nori ir ką tuo metu turi po ranka...
Picos pagrindui reikės:
500g miltų,
7g sausų mielių,
2 v.š. alyvuogių aliejaus,
1/2 v.š. cukraus,
1/2 v.š. druskos,
320ml šilto vandens.
Miltus sumaišyti su druska. Miltuose padaryti duobutę ir į ją supilti aliejų, cukrų, mieles ir kelis šaukštus šilto vandens. Palikti 5 min. kol mielės suaktyvės ir suputos. Tuomet supilti likusį vandenį ir užminkyti elastingą tešlą. Palikti pakilti apie valandą. O tuomet iškočiojus leisti pasireikšti Jūsų vaizduotei ir skanauti tikrai gardžios picos. Kepti reikia kol išsilydos sūris ir iškepa tešla, o tai trunka apie 30min.
Skanaus.