Varškės apkepas
- Informacija
- Kategorija: Kiti
- Paskelbta: Ketvirtadienis, 2014 birželio 05 17:54
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 2020
Mano vyras tiesiog dievina varškės apkepą, todėl nusprendžiau vėl jį pagaminti. Naudojau tokią beveik kreminę varškę, tad pats apkepas labiau priminė purų sniegą ir buvo lengvutis, lengvutis.
Reikės:
1kg varškės,
2 kiaušinių,
cukraus - kokio saldumo apkepo norite, tiek ir dėkite jo,
5 v.š. manų kruopų,
3 v.š. džiuvėsėlių,
5-6 v.š. pieno,
1/2 a.š. vanilinio cukraus.
Manų kruopas užpilti pienu, kad išbrinktų. Varškę gerai ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmušti kiaušinius. Supilti išbrinkusias manų kruopas ir visą masę patirštinti 2 v.š. džiuvėsėlių. Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite 1 v.š. džiuvėsėlių. Supilkite varškės masę ir kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 45min.
Mes valgėme su grietine ir mėlynių uogiene.
Skanaus.