Pusrytinis pyragas su pomidorais ir pievagrybiais

Šį pyragą galima pavadinti kišo pusbroliu ar netgi broliu. Galima sunaudoti visus likučius ir mėgstamas daržoves. Man į pagalbą atėjo vakarykštis kotletas, šoninė, pomidorai ir pievagrybiai.

DSCF3835

Reikės:

3 lapelių sluoksniuotos bemielės tešlos,

3 kiaušinių,

50g parmezano,

50ml grietinėlės ( galima keisti pienu ),

2 v.š. grietinės,

vakarykščio kotleto,

kelių juostelių rūkytos šoninės,

vyšninių pomidorų šakelės,

6 nedidelių pievagrybių.

Sluoksniuotą tešlą tiesti į kepimo indą suformuojant aukštesnius kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Šakute subadyti tešlą ir ant jos tiesti kepimo popierių, o ant jo pilti žirnių ( pupelių ), kad tešla nekiltų. Kepti apie 15min. 180 laipsnių orkaitėje. Per tą laiką pasiruošti įdarą: kiaušinius išplakti su grietinėlė ir grietine. Susmulkinti kotletą ir šoninę, sutarkuoti parmezaną. Viską išmaišyti ir sukrėsti ant apkepusios tešlos. Ant viršaus patupdyti pomidoriukų šakelę ir pievagrybius. Kepti apie 30-40 min, priklausomai nuo pyrago dydžio. Ar jau iškepęs, galima patikrinti įbedant medinį iešmelį, jis turi likti sausas. Šiek tiek atvėsinti ir pusryčiauti arba vakarieniauti, nes puikiai tinka ir kaip lengva vakarienė. Labai gardu su marinuotais agurkėliais ar šviežiomis daržovės, bet skanu ir valgant vieną.

Skanaus.

DSCF3841