Baklažanų ir pomidorų sluoksniuotis

Labai mėgstu baklažanus, tiesiog dievinu. Todėl radusi kokią nors idėja, būtinai išbandau.

IMG 3646

Reikės:

1 baklažano,

2 pomidorų,

50 g graikinių riešutų,

2 virtų kiaušinių,

50 g fermentinio sūrio,

2 skiltelių česnako,

majonezo,

aliejaus kepimui,

druskos, pipirų.

Baklažaną supjaustyti kubeliais ir iškepti aliejuje. Suberti į sietelį ir nuvarvinti riebalų perteklių. Baklažanus pagardinti druska, pipirais. Pomidorų sėklas išpjauti ir naudoti tik kietąją dalį, supjaustyti kubeliais. Virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuoti. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinti. Česnaką sumaišyti su majonezu. Sluoksniuoti naudojant atsegamos formos žiedą: kepti baklažanai - graikiniai riešutai - majonezas - pomidorai - majonezas - tarkuoti kiaušiniai - sūris. Majonezą aš sudedu į tuščią plastikinę pomidorų padažo pakuotę, taip nepadauginu jo sluoksniuodama. Geriausia šį sluosniuotį palikti šaldytuve porai valandų ir patiekiant atsargiai nuimti atsegamą žiedą.

Skanaus.