Virtos vištienos salotos "Boružėlė"
- Informacija
- Kategorija: Salotos
- Paskelbta: Pirmadienis, 2020 spalio 12 17:53
- Autorius Dovilė
- Peržiūros: 971
Virtos vištienos švelnumas ir granatų sėklų maloni rūgštelė puikiai susidraugauja ir sukuria puikų skonį. O be to dar ir dailiai atrodo patiektos į stalą.
Reikės:
virtos vištos krūtinėlės,
1 granato,
1 morkos,
1 didesnio svogūno,
100 g rudųjų pievagrybių,
majonezo,
saujelės juodųjų alyvuogių,
druskos, juodųjų pipirų,
2 v.š. aliejaus.
Virtą vištieną supjaustyti gabalėliais ir paskleisti serviravimo lėkstėje. Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje pagardinus druska ir juodaisiais pipirais. Pievagrybius susmulkinti riekelėmis ir taip pat apkepti aliejuje. Vištieną padengti majonezo sluoksniu. Ant jos dėti pievagryvius, bei keptą morką su svogūnu. Aptepti majonezu ir gausiai apiberti granato sėklomis suformuojant kauburėlį. Alyvuogių pagalba šį raudoną kauburėlį paversti į boružėlę.
Palaikyti porą valandų šaldytuve.
Skanaus.