Salotos "Gėlytė"

Kažkada jau ruošiau salotas, kurios valgomos su "dubenėliu" - salotos lapu. Tai ne tik patogu, bet ir pati salota suteikia papildomo traškumo galutiniam kąsniui.

121511460 3357005044334830 8814818009775567209 n

Reikės:

romaninės salotos,

1 keptos vištos krūtinėlės,

1 avokado,

1 svogūno,

majonezo, 

1 v.š citrinos sulčių,

kelių juostelių rūkytos šoninės,

1 v.š. aliejaus.

Svogūną supjaustyti kubeliais ir iškepti aliejuje, atvėsinti. Vištieną supjaustyti kubeliais, avokadą taip. Apšlakstyti avokadą citrinos sultimis. Šoninę apkepti sausoje keptuvėje ir sulaužyti mažesniais gabalėliais. Vištieną, keptą svogūną ir avokadą sumaišyti su majonezu. Romaninės salotos lapus atskirti ir įdaryti paruošta mase. Pabarstyti laužytos šoninės gabalėlių.

Skanaus.