Netikri sushi

Šią idėją jau senokai norėjau įgyvendinti ir kai tik pasitaikė puiki proga, aš ja pasinaudojau.

DSCF3478

Reikės:

2 pokelių ryžių po 100g arba 125g,

sūdytos arba rūkytos lašišos,

agurko,

sezamo sėklų,

majonezo,

druskos.

Ryžius pasūdytame vandenyje reikia išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Dar karštus su visa pakuote paslėgti tarp dviejų lentelių uždedant ant viršaus svorį. Palikti geriausia per naktį. Atvėsusius ryžius atsargiai išimti iš pakuotės ir supjaustyti kvadratėliais ar kokia kita forma, kuri Jums patinka. Ryžių gabalėlių apačią pavolioti į sezamo sėklas: aš turėjau ir įprastų baltų, ir juodų. Ant viršaus tepti majonezo, dėti griežinėlį agurko ir užkloti lašišos griežinėliu.

Vietoje lašišos galima naudoti ir krevetes, krabų lazdeles, avokadą.

Netikrus sushi galima mirkyti sojos padaže, bet galima valgyti ir kaip mažus užkandukus.

Skanaus.