Svogūnų džemas

Svogūnai ir džemas atrodo kaip du nesuderinami dalykai, bet iš svogūnų išeina puikus pagardas prie mėsos, ant duonytės tepti ar įdarant krepšelius ar kitokius gaminius. Gaminant yra vienas trūkumas - reikia paverkti pjaustant svogūnus :)

DSCF3571

Reikės:

5 didesnių paprasto svogūno galvų,

3 - 4 raudonojo svogūno galvų,

aliejaus,

rudojo cukraus,

raudonojo vyno acto,

druskos,

pipirų.

Prieskonių kiekius labai sunku nustatyti, nes viskas priklauso nuo pačių svogūnų dydžio ir Jūsų noro koks turi būti galutinis džemo skonis: aštresnis ar saldesnis. Todėl tik ragaudami nusistatysite Jums priimtiną galutinį skonį.

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir kepame ant lėtos ugnies. Kuo ilgiau jie keps, troškinsis, tuo skanesnis bus džemas. Kai svogūnai jau visai suminkštėja, beriame rudąjį cukrų, druską, pipirus, vyno actą ir viską gerai permaišome. Kai prieskoniai ištirpsta, būtinai ragaujame ir jeigu kažko reikia, pridedame. Atvėsiname ir gardžiuojamės.

Skanaus.